Laatste dagen in het weeshuis en Mole National Park
Maahaa,
Nog maar 3 weken te gaan, de tijd vliegt echt. De afgelopen week waren mijn laatste dagen in het weeshuis, en ik zag maandag al verschrikkelijk op tegen het afscheid van vooral de tweeling. Donderdag was dan ook een dag met heel veel dubbele gevoelens, aan de ene kant vond ik het verschrikkelijk afscheid te moeten nemen van al de kids, maar aan de andere kant keek en kijk ik heel erg uit naar mijn grote reisavontuur. Toen de juf donderdag aan Penny uitlegde in het Twi dat het mijn definitieve laatste dag in het weeshuis was is hij niet meer uit mijn armen geweest, zodra ik hem neer wilde zetten begon hij te huilen en klampte hij zich aan me vast. Het afscheid van vooral hem en Kakra was werkelijk hartverscheurend en ik kon alleen maar huilen. Penny weigerde zich van me los te maken en toen ik echt weg moest heeft de juf hem uiteindelijk uit mijn armen moeten trekken. Ze hebben het hek moeten sluiten omdat hij anders achter me aan kwam rennen en hij riep alleen maar mijn naam terwijl hij aan het huilen was, het was zo ontzettend moeilijk hem op die manier achter te laten. Ik heb in de 2 maanden dat ik in het weeshuis ben geweest echt een band met dat mannetje opgebouwd en nu zie ik hem waarschijnlijk nooit meer. Ik ben van plan om met het geld dat ik van jullie gekregen heb, hem en Kakra een betere toekomst te geven door hen te sponsoren zodat ze als ze groter zijn naar school kunnen. Maargoed na het heftige afscheid was het tijd voor leuke dingen want de volgende dag zou ik samen met Thomas en Charlotte (een belgische jongen en een engels meisje) naar Mole National Park gaan voor 5 dagen. Vrijdagochtend zijn we na 2,5 uur gewacht te hebben met een bus vertrokken naar Tamale, een stadje in het Noorden, waar we in een 1 of ander krottenwijkje hebben overnacht om vervolgens de volgende ochtend om 4uur te vertrekken richting Mole. Na 3,5 uur waren we in Larrabanga, een heel klein dorpje 6km van Mole, waar we de keuze hadden om een uur op een taxi te wachten of met een motor zonder helm over een hobbelige zandweg te gaan. Zo eigenwijs als ik ben, koos ik voor de motor, wat eng maar wel super vet was. Aangekomen in Mole lekker de hele dag gechilld bij het zwembad, het zwembad lag op een soort verhoging waardoor je een prachtig uitzicht had over het National Park. We hadden heel veel geluk, want vanuit daar konden we meteen al olifanten zien die naar de waterplas waren gekomen om te drinken. Zondag zijn we 'smiddags op jeepsafari gegaan, wat supercool was omdat we op het dak van de jeep mochten zitten. Op een gegeven moment kreeg onze guide, die volledig gekleed was in een arie op safari pakje, een telefoontje dat er olifanten gespot waren. We moesten meteen van de jeep af en ons wagen door de bush bush, op zich een hele leuke belevenis, maar we waren al gewaarschuwd voor steekvliegen dus het grootste deel van de tijd was iedereen bezig om zich heen te meppen. Vervolgens helaas ook geen olifanten gezien van dichtbij, dus toen we volledig bezweet terug kwamen, was iedereen toch wel een beetje in een baalstemming. Een duik in het zwembad en een bucket shower (er was geen stromend water) deed wonderen en 's avonds hebben we gezellig met z'n allen een drankje gedaan. De volgende ochtend weer heel vroeg op gestaan omdat we dit keer de lopende safari gingen doen. Toen we vanaf het hotel naar beneden liepen zagen we in de verte al olifanten, die helaas verdwenen waren toen we dichterbij kwamen. Toen was het de grote missie om de sporen van de olifanten te volgen, wat er dankzij onze lieve guide voor heeft gezorgd dat we tot 2keer toe olifanten van 10m afstand konden bekijken. GEWELDIG om zo dichtbij zo'n enorm groot dier te zijn die je in Nederland alleen maar van achter een kooi kan bekijken. Na de safari weer lekker gechilld bij het zwembad en dinsdag heel vroeg op gestaan om de trip van Mole naar Kumasi in 1keer te kunnen maken. De busrit van in totaal 12uur heen en 12 uur terug was het helemaal waard, Mole was geweldig!!
De komende dagen ga ik met Femke, Nienke, Beau, Suzanne ennnnnnnnnnn Melis (jaaa ze komt terug voor de laatste 3weken) naar Kosa (in het Zuiden) om daar een aantal dingen te gaan zien en te relaxen op het strand , heel veel zin in!
Veel liefs, Bente
Jaaaa Melis gaat ons weer verlaten.... gelukkig komen jullie allebei al heel snel terug! Yaaay! Veel plezier met reizen BB!!X
He toppertje,
Nu maar weer eens een reactie op de blog. Meestal via skype, mobiel etc contact.
Lekker bruin, slank en tevreden zie je eruit op de foto's.
Emotioneel is het afscheid geweest van de kinders in Kumasi. Kunnen ons daar van alles bij voorstellen. Je zou ze bijna in een hoekje van je koffer stiekum meenemen. Sponseren is dan het minste wat je kan doen.
Lieverdje, geniet de komende weken van alles wat Ghana je nog gaat bieden.
Ons weerzien nadert!!!!!!!!!!!!
Kus, papa en mama
Hoi Bente,
Wat maak jij veel mee. En wat een moeilijk afscheid in het weeshuis. Het is maar goed dat je daarna weer allemaal nieuwe dingen meemaakt. Nieuwe en ook spannende dingen. Leuk dat Melissa weer terugkomt. Fijne tijd nog en geniet ervan.
Josette en Rien
Hallo African Girl,
Ja, je kunt nu de weken aftellen, maar als er geen kindertjes meer naar je verlangen, dan zijn er hier in ons kikkerlandje zeker velen die nu weer blij zullen zijn als je weer thuis bent!
Vandaag je kaart ontvangen, leuk hoor,bedankt.
Liefs van Opa.
Lieve Bente,
Wauw wat heb je weer een leuk verhaal geschreven! Wat lijkt me dat moeilijk om van huilende kindjes afscheid te moeten nemen. Ik snap dat je het daar moeilijk mee hebt gehad. Dat je ze wil steunen met het geld dat je opgehaald hebt lijkt me een mooi doel.
Wat super vet dat je zo'n safari hebt gedaan ( en helemaal leuk dat die gids ook zo gekleed was haha). Inderdaad olifanten zie je hier alleen maar in een kooi dus wat jij hebt gezien is echt speciaal. Wat fijn dat Melissa terug komt. Dan zijn jullie toch samen begonnen en sluiten jullie het samen ook goed af. Heel veel plezier de laatste weken en geniet ervan!
Liefs Rosa
lieve bub, wat eeen drama moet dat zijn geweest zeg :( zoiezo heel knap van je dat je al dat onrecht kan verdragen hoor! respect! Geniet nog van al het moois!! xx
Hey...
Ik snap hoe zo'n afscheid kan zijn...
Ik zie het helemaal voor me.
Dat moet zeker heel heftig geweest zijn!
Gaaf dat je hun wil blijven sponsoren!
Geniet nog lekker van je laatste weken!
x