Start in Brazilie

Ola,

Hier een berichtje vanuit het verre Brazilie! Ik ben inmiddels alweer een week in Jaragua do Sul envermaak me super.Dinsdagavond ben ik om 21.15 Braziliaanse tijd (01.30 Nederlandse tijd, het is hier namelijk 5 uur vroeger)geland in Curitiba waar Siebe (de vader van het gezin) me op kwam halen met de auto. Na ongeveer 24 uur wakker te zijn geweest was ik tijdens de autorit die ook nog 2 uur duurde niet de meest gezellige persoon haha, maar toen we in het appartement van Siebe kwamen, kon ik gelukkig meteen een bedje induiken! De volgende morgen werd ik besprongen door de 2 kids die me wakker kwamen maken, een leuk welkom dus. Ik heb die dag een beetje meegelopen met Siebe om te kijken wat het ritme is op zo'n dag. 'Sochtends doe ik veel aandachtsgerichte taakjes met de kinderen, zoals puzzelen en boekjes lezen en 'smiddags mogen ze lekker rond rennen, fietsen en met elkaar spelen. De kinderen in Brazilie gaan hier 'smiddags naar school, dus om 2 uur is mijn werkdag alweer afgelopen. Nadat de kinderen naar school zijn gebracht lunch ik hier elke dag met Siebe buiten de deur, nogal luxe en daarna vertrek ik richting mijn eigen appartementje! De eerste week ben ik veel op ontdekking gegaan in de stad, de weg die ik moet lopen naar het appartement van Siebe of Samantha is door een drukke winkelstraat, dus genoeg te zien. Maandag ben ik samen met Samantha en een vriendin van haar meegeweest naar een heel groot shopping center zo'n 80 km verderop en afgelopen weekend zijn we naar het strand in Florianopolis geweest. Zondag zijn we met het hele gezin naar een heel groot natuurpark met 14 watervallen geweest waarbij Siebe en de kids zijn afgehaakt na de tweede waterval en Samantha en ik 3 uur hebben geklommen naar de top! En die was het zeker waard, wauw wat was die mooi, een waterval van 125 m hoog! Vandaag heb ik me ingeschreven bij een talenschool om op dinsdag en donderdag engelse conversatielessen te gaan volgen om zo een beetje in contact te komen met andere mensen van mijn leeftijd. Aanstaand weekend ga ik met het gezin mee naar hun strandhuis, 4 uur rijden hier vandaan, waar we dan 3 dagen heerlijk aan het strand gaan liggen. Zoals jullie kunnen lezen heb ik echt niks te klagen, super leuk gezin, lieve kindertjes en genoeg te doen!

Ik laat snel weer wat van me horen!

Ciao, xx Bente

Esther Verwayen

Woehiwaaaaaauw wereldvrouw! Dat klinkt heerlijk!! Fijn! Geniet ervan XX

Lieke

lieve bente! Klinkt geweldig! Geniet er van:)

Ageeth Verweij

O wat klinkt het allemaal gaaf!
Jaloers...haha!

linda

Hoi Bente,
Wat fijn dat je zo goed bent opgevangenen het gezin zo leuk is. Als ik het zo lees ben je helemaal jezelf en weer het bezige en sociale bijtje. Meis ik wens je heel veel plezier daar en ga je verhalen volgen.

Bibi

Lieve Bent! Wat klinkt het heerlijk! Goed om te horen allemaal! Geniet er maar van!! Burbiekus

Esther

Bente! Wereldreizigster!!
Ik let even niet op en je zit zomaar in je volgende avontuur in Brazilië! WAUW! What's next? Super gaaf! Heel benieuwd naar foto's!!
Ga lekker genieten daar- nog zo'n ervaring die niemand je af kan nemen! :-)
Enjoy, veel liefs uit Amsterdam,
Esther

Anu

Lieve Bent!
Het klinkt geweldig! Zo te horen een super gezin: geniet ervan! X

Bouke

Hee Bent,

Wat een luxe leventje heb je daar zeg! Geniet ervan en heel veel plezier! Leuk dat je al flink wat activiteiten hebt ondernomen en met die Engelse les kan je je straks op heel de wereld verstaanbaar maken;)

Kus Bouke

Laura

lekker hoor bentje! Ik hoor vrijdag 20u het uitgebreide verhaal! :) xx

Pien

Bentieeee!

Klinkt heel nice allemaal, volgens mij heb je het wel naar je zin! :) Vond het ook heel leuk je op skype gesproken te hebben maandag, moeten we maar vaker doen met bloseten! Geniet ervan daar en maak maar veel foto's, want ben heel benieuwd :)

xx

Fleur

Hee Bent!

Klinkt allemaal helemaal niet verkeerd. Leuk dat je taallessen gaat volgen. Have fun!

xxx

Flirt

Hee maat!
Ook al heb ik je gister al gesproken, heb ik hem toch nog even gelezen, haha. Het meeste kwam me al bekend voor, behalve over de watervallen, gaaf hoor! Nou ik spreek je snel weer en geniet maar lekker!
Kusssss