Eerste dagen in Ghana

Maahaaaaa,

Allereerst, het is hier geweldig!! Ik ben alweer 3 dagen in Ghana en het voelt als 3 weken! Zo ongelofelijk veel heb ik al meegemaakt hier! Laten we beginnen bij het begin, na een redelijk moeilijk afscheid op Schiphol waarbij een afscheidscomite aanwezig was van 10 personen (Mama, Papa, Bouke, Jelle, Opa, Papa en Mama van Melis, zusje van Melis, Paul en Wiebe) was het na nog een drankje op Schiphol toch echt tijd om te gaan. Hand in hand zijn Melis en ik door de douane gegaan, meeen wat was ik blij dat ik samen met Melis daar doorheen mocht. Eenmaal door de douane nog even een cheeseburger gegeten bij de MC Donalds, want ja pakken wat je pakken kan!;) Gek gevoel om er dan toch echt helemaal alleen voor te staan en niet meer je ouders om je heen te hebben die je erop wijzen dat je nog iets vergeten bent of je vriendje bij je te hebben die nog wat bemoedigende woorden toespreekt. Eenmaal in het vliegtuig de andere Nederlandse meisjes ontmoet die ook met Travel Active naar Ghana gingen. Onwijs leuke en spontane meiden, dus tijdens de vlucht lekker een beetje zitten babbelen. Maargoed terug naar Ghana, eenmaal aangekomen daar werden we opgewacht door Nathaniel, de man van SYTO (partnerorganisatie van Travel Active) die ons naar ons hostel zou brengen. Het echte Ghana kwam gelijk wel heel dichtbij, overal mensen om je heen die je willen helpen, die je aan willen raken, die met je willen trouwen en zeggen dat je zo mooi bent (ze willen alleen maar je geld haha;)) Toen we bij ons hostel kwamen, bleek dat deze vol was, het was inmiddels al 10 uur 's avonds en we waren allemaal ontzettend moe, maar de oplossing kwam gelukkig al snel, en voor ons een hele leuk verrassing, we mochten namelijk in een hostel slapen dat BYBLOS heet :D bovendien zouden we in het andere hostel op een slaapzaal slapen en hier lig ik lekker samen met Melis op een kamer. Na een douche, een lading DEET, malariapil nummer 2, probiotica en de pil wilden we dan eindelijk gaan slapen, maar we bedachten dat het toch fijner was om een klamboe op te hangen! Operatie klamboe kon beginnen, er zat namelijk niks in het plafond waaraan we hem op konden hangen en het plafond was ook nog eens heel hoog, maargoed poging 1: Melis die ging springen -- > mislukt, poging 2: Melis die op haar kussen ging staan --> mislukt, poging 3: Melis die op mijn knieen ging staan --> mislukt, poging 4: Ik ging Melis optillen --> mislukt (leidde nog bijna tot gebroken benen;)), poging 5: ik die de koelkast erbij pakte, deze tegen het bed aan schoof en hierop ging staan --> GELUKT!!! Wie niet waagt wie niet wint! Dat was dag 1, de rest zal ik proberen wat meer samen te vatten, het komt er eigenlijk op neer dat we hier zo gigantisch veel leren in korte tijd, van gewoontes en gebruiken in Ghana (1: gebruik je hand alleen voor vieze dingen, 2: wijs alle huwelijksaanzoeken af ze willen alleen maar je geld, 3: Ghanezen willen heel graag je blanke huid aanraken omdat ze die zo mooi vinden, 4: Vertel tegen niemand wat je sexuele geaardheid is, erover praten mag wel, 5: Afdingen is een MUST, je moet hier afdingen, dat is hier heel normaal, en zo zijn er nog een paar) tot informatie over de verschillende regio's. We leren over wat te doen om niet ziek te worden, de verschillende transport systemen (zo heb je de TRO TRO's, waarbij het de kunst is om zoveel mogelijk mensen in een busje te stoppen zonder airco, taxi's en gewone bussen), we krijgen dans en drumlessen, taallessen, we leren Ghanees eten met onze handen te eten, en we gaan naar het strand. En dat allemaal in 3 dagen, niet heel gek dat we dan ook elke keer 's avonds uitgeteld op bed liggen om8 uur (10 uur Nederlandse tijd). Morgen krijgen we een citytour door Accra, en gaan we over de markt lopen! Vandaag al zelf een stukje markt ervaren, en gelijk mijn afdingskills in werking gebracht, ik heb een heel mooi echt leren tasje gekocht voor 20 cedi's (10 euro) een tasje waar je normaal in NL zo'n 100 euro voor betaald (Lo, Jis en Jor, jullie zullen jaloers zijn;)).. Het komt erop neer dat ik geniet van alles wat ik hier meemaak! Ik hoop snel weer wat aan jullie te kunnen laten horen!

Veel liefs, Amena (mijn Ghanese naam hier, ze noemen je namelijk naar de dag dat je geboren bent)

Sanne

He lieve Bent!

Wat een heerlijk verhaal. Klinkt goed! De strijders zullen je vanavond op de borrel missen!

Geniet van de mooie tijd en ik hou je verhalen in de gaten!

xx

Fleur

Lieve Bent!

Leuk te lezen dat je het zo naar je zin hebt:) wanneer ga je richting de weeskindjes? Gisteren lukte het niet helemaal soepel met Skypen haha;)

Have fun double D

Xxx

papa en mama

Lief Bentje,
We worden blij van al je verhalen en belevenissen. Het maakt het nog leuker, dat je dat kunt delen met Melissa. Morgen gaan we richting Coursavy, wat je wel kent van vorig jaar. We hopen dat Hans weer een lijntje heeft uit zijn huis, zodat we je kunnen blijven volgen via je blog en eventueel Skype (helaas zonder beeld) Dikke kus P&M

Pim

Hee Bent!

Klinkt echt super tof allemaal! Hoop dingen die je zo allemaal weer mee maakt! Echt heel cool!
Succes en ik wacht op de volgende verhalen! :)

xxx

Opa Black

Lieve Bente,
Hier reageert een berentrotse opa.Wat is er tot dusverre een geweldige vertelster verborgen gebleven!! Ik geniet van je verhalen en fotos Wat een andere wereld waarin je nu leeft. Geniet er met volle teugen van.
Liefs van Opa.

lisanne

lieve Bent! wat klinkt dat leuk! fijn dat het zo goed gaat, ik mis je wel een beetje hoor lieve hugo! kus

Anu

Hee lieve Bent!
Klinkt geweldig, je beschrijft het ook erg leuk :)!
Geniet ervan meis!

Kus

Esther

Lieve Bente, wat snel is het allemaal gegaan... ineens zit je daar in Ghana. En wat klinkt het goed! Heel fijn om te horen. Geniet ervan. Kus, Esther

Lau

hee lieve bentje! Nouuuu zo te horen gaat het prrrima daar! Fijn!! :) Wanneer beginnen je eerste lesjes? Chill hoor een eerste nachtje in een hotel, dat zal wel anders zijn in jullie gastgezinnetje hehe! maare, linkerhand voor vieze dingen, rechterhand voor de rest? In je berichie staat alleen dat je je hand gebruikt voor vieze dingen hehe..
nou bentje heel veel plezier nog en ik kijk uit naar je volgende bericht! xxx

Lauren

Hé Amena! Ik vind het fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt!! Ik denk dat het vanaf nu af aan ook alleen nog maar beter wordt...je onderhandelingsskills worden zo mogelijk nog beter, je begint te wennen aan het eten en de manier waarop je dat doet...etc etc! Laat snel weer wat van je horen hoor!! xxxx

Annemieke

Heeeeee bb!!!
Wat leuk om te lezen! Inderdaad lekker drukke dagen in het begin, is allemaal maar leuk toch! Maar je bent nu toch niet bij die kinderen enz? Hebben jullie eerst een soort van kennismaking met alles en iedereen? Dat ontbijtje zag er trouwens aardig engels uit haha.. lekker hoor die bonen!
Nou genietse verder en snel weer een berichtje!:) liefsssss

Rosa

Lieve Bente,

Wat super leuk om te lezen wat je al gedaan hebt! Je kunt erg leuk schrijven dus ik kijk alweer uit naar je volgende berichtje.
Ook erg fijn om te horen dat het je zo goed bevalt.
Geniet ervan!

Groetjes vanuit een regenachtig Nederland!

Liefs Rosa

hits

BBloveyaaaaaaaaaaa!!
Heel leuk om jullie avonturen te lezen.....
I want more!

Liefs

Pauline

Bentieee! :) Wat leuk dat jullie het daar zo naar je zin hebben! En met al die duizend dingen die jullie op een dag doen kan ik me voorstellen dat jullie 's avonds echt gesloopt zijn! Heel veel plezier met alles wat jullie daar gaan doen en misschien een keertje skypen? :)
xxx